marți, 15 aprilie 2014

Supă cremă de conopidă cu mere


 


Ingrediente pentru patru porții: 
1 conopidă mijlocie
5 mere verzi
1 ceapă
1 litru lapte
2 linguri unt
3 – 4 linguri de smântână
crutoane
Sare, piper, suc de lămâie

Se rupe conopida buchețele și se spală. Se curăță merele, se spală și se taie bastonașe. Bastonașele de la un măr se lasă deoparte și se stropesc cu suc de lămâie. Se curăță ceapa și se taie mărunt.Se pune untul într-o cratițăla topit, și se călește puțin conopida, ceapa și restul de mere. Se adaugă laptele, 250 ml apă, sare, piper și se lasă să fiarbă încet, 20 – 25 minute, până se înmoaie conopida.
Se omogenizează compoziția în blender, se asezoneaz și se drege gustul cu smântână. Se servește cu bastonașe de măr și crutoane.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu