miercuri, 14 ianuarie 2015

Cozi de homar la cuptor

Rețeta Mioarei: 

Fotografiile explică totul. Aceasta este o rețeta foarte simplă  și cu un rezultat extraordinar. 



Iată: Am cumparat trei cozi de homar congelate, dar  crude (nefierte) si care proveneau de la homar sălbatic, adica nu de cultura. 

Ce mi s-a parut interesant este felul in care trebuie pregatite: carcasa se taie pe spate, cu o foarfecă mare și bine ascutită , asa cum se vede in poză. Se crestează și carnea puțin cu ocazia asta. In fiecare crestătura am pus unt topit, sare, piper si boia (neaparat si de calitate bună) 

Am ținut cozile la cuptorul incălzit  in prealabil la 225 de grade, maximum 10 minute . Durata este în funcție de mărimea  cozilor, chiar și mai puțin de 10 minute,  dacă cozile sunt mai mici. E foarte important să nu se lase cozile de homari prea mult la cuptor pentru că atunci carnea devine "gumoasă ". In cuptor cozile isi schimbă culoarea, de la gri la rosu, asa cum e si homarul fiert de altfel.

A iesit nemaipomenit de bun!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu