sâmbătă, 4 iulie 2015

Tort " Tropical"







Dragii mei, azi am o rețetă care pe mine personal m-a cucerit și care, se potrivește perfect în aceste zile toride. De altfel, eu sigur nu mă plâng de prea multă căldură . Să fie vară ! Si în anii copilăriei mele, la Timisoara, erau zile in care se topea toetoarul ! Țineți minte ? Trei
lungi luni de vacanță, de dimineația până seara la ștrandul mare, care, cred, nici nu mai există. Lungi veri fierbiniți, cu furtuni rare,  dar năprasnice !  Tramvaiele udau trotuarele dimineața...iar la cofetăria Violeta beam o licoare verde pe nume " Tropical " Așa se cheamă  și tortul nostru !  Rețeta prietenei mele Michaela ! 


Vom face un blat, o cremă ușoară de brânză cu frișcă, vom înveli totul în pișcoturi și îl vom acoperi cu un strat de gelatină colorată si aromatizată . 

Avem nevoie de : 
O formă de tort detașabilă de 28 de cm
Timp de copt 20 de minute 
Timp de răcire 2 ore 
Pentru blat : 
4 ouă 
4 linguri de apă 
120 g de zahăr
40 de grame de unt topit
100 g de făină

Pentru umplutură : 
8 foi de gelatină
400 g de frișcă 
500 de g de brânză de vacă cremă tip quark, degresată
250 g de brânză de vacă cremă cu 40 % grăsime 
2 linguri de zeamă de lămâie 
100 ml de lapte 
125 g de zahăr 
Pentru glasura transparentă 
Peștișori colorați din gelee de fructe ( dacă dispuneți ) 
2 pliculețe de praf de gelee de tort transparent 
4 linguri de zahăr 
4 linguri de Blue Curçao 
100 ml de frișcă
200 g de pișcoturi 
Dacă nu găsiți peștișori pentru decor, puteți renunța, sau îi puteți tăia frumușel din  dropsuri de gelee colorate. 
Iar dacă faceți tortul pentru copii, inlocuiți Lichiorul Blue Curaçao cu câteva picături de colorant alimentar albastru. 

Preparare : 
Încălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați forma de tort cu hârtie de copt. 
Bateti ouăle cu cele patru linguri de apă si apoi cu zahărul, până la o consistență spumoasă. 
Veți obtine o masă albicioasă care și-a dublat volumul. Adăugati untul topit și răcit la temperatura camerie, iar apoi făina cernută. 
Turnați compoziția informa de tort și coaceți la 180 de grade 20 de minute. 
Intre timp pregătiți crema. Inmuiați foile de gelatină în apă rece, bateți frișca, amestecați cele două tipuri d brânză cu zeama de lămâie și lapte si zahar.  Stoarceți gelatina și incălziți-


o cu o lingură de apă intr- o crăticioară așa încât sa devină fluidă și omogenă , adăugați-o la crema de brânză , omogenizați, incorporati apoi frișca . 
Scoateti piscotul din cuptor, desprindeți hârtia de copt, plasați-l pe un platou de porțelan sau sticlă, plasați de asemenea inelul de tort. Turnati crema de brânză și lăsati la rece 2 ore. 
După ce s-a închegat decorați cu peștișori ( dacă aveți ) si pregătiți geleeul de fructe conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugând Blue Curaçao. Turnati  geleeul uniform peste tort si lăsați sa se închege !  Bateți frișca , ungeți laturile torului cu grijă, plasați pișcoturile. Legati cu o pandlică decorativa, dacă doriți să fie mai festiv. 
Un minunat cadou pentru o prietenă bună ! 
Un tort cu o cotă maximă de succes ! 






Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu