sâmbătă, 3 octombrie 2015

Ruladă din carne măcinată la grătar




O vacanță la prieteni, cu familia și mai ales cu micuțul Leonard, ce poate fi mai frumos ? Soarele sudului,  un peisaj incredibil, și oricât de banal ar suna o mare albastră ca niciunde în lume, o săptămână pe coasta de Azur care a trecut ca o zi ! 
Ne-am imbogățit sufleteste relaxându-ne, povestind și jucându-ne cu baiețelul. Am uitat de strrssul zilnic, am dejunat imperună, am cinat impreună, am băut un vin răcoros și aromat și am gătit multe bunătăți. Printre altele si această ruladă, creația Mioarei, pe care mă grăbesc să v-o prezint, pentru că nu mai avem prea multe zile calde în care să pornim grătarul cu cărbuni în curte! Dar, de altfel, putem adapta rulada și pentru  a o găti la cuptor. Sau, dacă aveți un balcon, nimic nu vă impiedică să vă procurați un grătar electric ce poate fi folosit vara-iarna ! 
Iată cum am procedat: 
Pentru două rulade . Una a ajuns pentru 5 persoane 


  • 200 g de felii subțiri de suncă crudă tip 0 g de carne pentru cârnați 
  • 100 g de cașcaval tip Emmental ( intr-o bucată) 
  • Sos de barbecue 
  • Ceapă prajittă ( obțional ) 
  • Folie subtire de plastic pentru rulat









Carnea măcinată care am folosit-o a fost de fapt umplutura unor cârnați italienești de porc  proaspeți, cu toate ingredientele, și cu o consosistență ceva mai grobă. Cumpărați deci, cârnați proaspeți, si cei autohtoni se preetează perfect, scoateți carnea, , omogenizați puțin. Tăiați cașcavalul în batoane de aproximativ 1 cm grosime, ca un creion mai gros. Pe o folie de plastic așezați feliile de bacon, usor suprapuse în așa fel incât să aveti o foaie de aproximativ 20 -25 de cm lungime și 15 cm lățime. Din cantitățile date de noi vor ieși două rulade. Repartizați în strat uniform carnea de cârnați, iar pe mijloc plasați 1-2 batoane de cașcaval. Rulați strâns cu ajutorul foliei. Rulada aceasta cu învelisul de șuncă la exterior o frigem pe grătarul încins, intorcănd mereu ca să se rumenească pe toate părțile. Ungeți partea rumenită cu sos de barbecue. Când e gata asezați-o pe un pat de ceapă prajită uscata luată din 
comerț. Acest pas insă il las la latitudinea voastră. Rulada noastră e la fel de bună si fără ceapă. 
Tăiem felii de aproximativ 1 cm grosime și servim cu ce garnitură dorim. Legumele verzi călite în unt se potrivesc de minune. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu