sâmbătă, 30 aprilie 2016

Ruladă cu ciuperci



                                                     
  
Dragi prieteni, pentru aztăzi, după o destul de lungă pauză, o ruladă cu ciuperci. Puteți folosi ce ciuperci doriți, foarte bune sunt cele champignon, mici , crocante și brune. 
Aluatul este un gen de aluat de ecler , doar că ouăle se separă si se bate spuma. Combinația vă va convinge să încercați, cu siguranță! 
Am publicat de altfel cu ceva timp în urmă o ruladă de spanac cu aceelași aluat. Aveți reteta
Aici



 Pentru aluat : 
100 g de unt 
100 g de făină
500 ml de lapte cald
5 ouă mari
Sare 
Pipert

Încălzim cuptorul la 220 de grade. 
Topim untul într-o cratiță de aproximativ 3 l . Adăugăm încet făina fără să se rumenească, apoi tot câte puțin din lapte astfel încât să nu avem cocoloașe. Tragem compoziția de pe foc și când e aproape rece, adăugăm pe rând gălbenușele , sarea, piperul. Batem albușele cu un praf de sare și le încorporăm cu grijă cu mișcări de sus în jos. 
Întindem compoziția în tava de copt pe o hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit , 10 minute la 220 de grade , după care reducem la 175 de grade și mai coacem 20 de minute. 
În acest timp ne ocupăm de ciuperci. 
Pentru umplutură: 
500 g de ciuperci 
Sare 
Piper
O lingură de mărar tocat 
O lingură de pătrunjel tocat
50 g de unt
200 g de smântână groasă
O linguriță de făină
Un cățel de usturoi zdrobit

Mărunțim ciupercile cu un cuțit ascuțit, le călim în unt, adăugăm usturoiul, făina și apoi smântâna, luăm de pe foc, asezonăm cu sare, piper și frunzele de mărar și pătrunjel. 
Scoatem aluatul, îl desprindem cu grijă de pe foaia de copt, îl umplem cu pasta de ciuperci, îl rulăm cu grijă cu ajutorul unui șervet. Putem presăra niște cașcaval ras, dacă dorim. Servim imediat. 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu