marți, 26 iulie 2016

Penne all' arrabiata rapide ( One Pot Pasta)

                                          



Sunt situații în care, din lipsă de timp, o astfel de rețetă rapidă te scoate la liman. Și de preferat fată  alternativa de a comanda o pizza sau alte mâncaruri gata făcute. 
Poate că nu corespunde unor înalte standarde culinare, dar e sățioasă și se face din doi timpi și trei mișcări. Ideea aparține unui bucătar cunoscut , Johann Lafer, care, a vrut să ofere publicului un fel de mâncare ce se face într-o pauză de meci, inspirat de campionatul europeean de footbal care tocmai a trecut. 
Eu zic că o putem și noi prezenta. Și cred că mai tinerii mei prieteni vor fi încântați.


Iată  rețeta pentru patru  persoane: 
Doi ardei capia
O ceapă roșie 
Un ardei iute tăiat, fără sâmburi 
Trei căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline 
300 g de paste scurte 
400 ml de supă clară de zarzavat ( din concentrat organic sau bio)  
400 de g de suc  de roșii 
O linguriță de Sambal Oelek 
10 roșii cherry
10 frunze de busuioc 
 Cam tot ce am înșirat eu aici sunt lucruri care le avem prin casă . Deci nu necesită o aprovizionare specială . 
Iată cum procedăm : 
Tocăm ceapa, usturoiul mărunt, tăiem ardeiul cubulețe, iar cel iute în fășii subțiri, călim totul ușor în ulei de măsline, turnăm peste pastele uscate, sărăm, piperăm, adăugăm imediat zeama de legume, sucul de roșii, Smbal Oelek ( o pastă de chilli iute) si lăsăm sa fiarbă cam 20 de minute. Mestecăm din când în cănd. Adăugăm roșiile cherry, mai lăsăm un pic, presăram cu frunze de busuioc, gata ! 
Gustos  lesne și rapid ! 





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu