joi, 23 februarie 2017

Chiftele de pește alb ( cod )

                                             

   

Azi avem o rețetă specială! O rețetă suedeză care provine de la prietenii  Mioarei, Ewa și Nils, doi tineri pensionari, plin de energie și elan, care sunt adepții unei diete tip 5+ 2. Adică în cinci zile pe saptamână mănâncă normal, iar de două ori se străduie să nu depășească 500 kcal/zi. Într-o astfel de zi pregătesc pentru cină uneori aceste chiftele. Și eu si Mioara am încercat rețeta pentru voi și v-o recomandăm! 
Ele au 188 kcal per porție (4-5 ) și pot le puteți pregăti  si în perioada de post, sunt o sursă de fosfor, potasiu și selen. Conțin uleiuri de tip Omega 3 și, intr- un cuvât, sunt foarte sănătoase. 
Le putem însoți de cartofi natur si eventual un sos de smântână cu mărar. 
Vă milțumesc, Ewa și Nils, că ne-ați oferit această rețetă original suedeză ! 
Iată :
Ingrediente:
Pentru două porții : 
* 400g de pește, în cazul acesta cod
* 2 linguri de pesmet
* 1 ou
* O linguriță de muștar de Dijon
* O lingura de smântână de smântână fluida (pentru frișcă)
* O lingura de ceapă verde sau alta ceapă dulce tăiată foarte fin
* O lingura de pătrunjel tăiat mărunt 
* Sare, piper

Se macină pestele, fără a-l face pastă ! (  Eu l-am tăiat mărunt cu cuțitul, ne spune Mioara )  Se amesteca toate ingredientele înșirate mai sus și de lasă amestecul la rece, cel puțin 20 min. 

Se formeaza chiftele mai măricele care se prăjesc la foc potrivit in puțin ulei până când de rumenesc pe fiecare parte.
O porție cu cartofi are 338 kcal.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu