marți, 28 martie 2017

Brioșe gustoase cu puține glucide ( lowcarb muffins)



                                   

Azi avem o premieră, dragi prieteni ! O rețetă ce se adresează acelora dintre voi care pun preț pe o alimentație hipoglucidică , dintr-un motiv sau altul, si totuși nu vor să renunțe la dulce. Pentru ei Vă prezint o rețetă incercată de Lizuca !
Și aceasta e o premieră, contribuția Lizucăi, fata mea. 
Avem deci o fată modernă ce se adresează altor fete moderne și propune o rețetă modernă ! 
Ok, să lăsăm gluma și să ne apucăm de treabă. Inainte poate, incă o precizare. Îndulcitorul folosit nu este unul sintetic ci natural, care a aparut nu demult pe piață, se cheamă stevia si de fapt nu are nici o legătură cu stevia autohtonă, fiind o plantă de pe continentul sudamerican. 
Remarcabil  în rețetă mai este si că nu contine făina de grâu ci faină de migdale care are grăsimi valoroase si o gramadă de vitamine A, E, si B, mai ales vitamina B3 sau Niacin. Mai contin și potasiu, calciu si fosfor. A fost dovedit că ingerarea sistematicaă de nuci, dar mai ales migdale duce la scăderea colesterolului, are o acțiune protectivă asupra inimii, scade chiar continutul de glucide în sânge. Iată deci, numai vești bune ! 
La treabă !

Pentru 12 bucăți avem nevoie de:

  • 200 g de migdale măcinate 
  • patru ouă 
  • 40-50 de g de Stevia 
  • 75 g de unt topit 
  • un praf de sare 
  • 1 linguriță de praf de copt 
  • 1-2 picaturi de esență de vanilie sau un pachețel de zahăr vanilat 
  • câteva afine, mure , zmeură , proaspete sau congelate 

Ca de obicei la aceste brioșe, separăm componentele lichide de cele solide. Deci amestecăm într-un bol migdalele măcinate cu praful de copt și eventual zahărul vanilat și praful de stevia și un praf de sare. 
Separăm ouăle, batem albusurile spumă, incorporăm gălbenusurile și untul topit. Unim cele două componente , lichidă si solidă, amestecăm pentru omogenizare. Căptusim formele de muffin cu câte o formă de hârtie, sau le ungem bine cu ulei, împărțim ompozitia si în fiecare despărțitură plasăm 1-2 fructe după gust. Coacem la 160 de grade, aer cald, 15 minute. 

                                  



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu