joi, 16 martie 2017

Budincă de dovlecei





Stiți și voi, copii nu se omoara după legume. Dacă s-ar putea, numai cartofi prajiți. Eventual niște mazăre sau morcovi..Așa că e bine să fim inventivi cu legumele...

 Aceasta e o rețetă care sigur va întruni și sufragiile celor mici. Nu avem bucăți de legume fierte...gustul e mai mult de brânză ...Ce mai , vă invit , dragi mămici, să încercați . Iar pentru noi, cei mai măricei sau bătrânei, budinca aceasta e un aperitiv cald foarte reușit ! 
Pentru 4 persoane
4 dovlecei sau zuchini fragezi 
2 -3 ouă 
200 ml de smântână groasă 
O linguriță de mărar tocat
50 ml de lapte 
O lingură de unt și puțin pentru uns forma 
2 linguri de cașcaval ras sau o lingură de parmezan 
O linguriță de pesmet 
Sare 
Piper 

Curățăm legumele, le tăiem cubulețe . Le călim într- o lingură de unt. După ce au prins un pic de culoare, turmăm laptele și le mai dăm 1-2 clocote. După ce s-au răcit, adăugăm două ouă, și smântâna și marunțim. Gradul de mărunțire îl decideți. Dacă vreți să mai aveti bucăți vă opriți la timp, dacă nu veți obține o pastă omogenă . Adăugați și cașcavalul ras, puteți pune și niște parmezan, și apoi mărarul. Aceste poate fi înlocuit și de busuioc sau pătrunjel verde. Sărați, piperați. ( Pentru copii, cu grijă ) 
Pregătiți un vas termorezistent ungându-l cu unt și persărându-l cu pesmet. Turnați pasta noastră și coaceți în cuptorul perîncălzit cam jumătate de oră la 170 de grade. Să se rumenească. 
Serviți felii sau cum reușiți si voi să îl scoateți din formă .



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu