luni, 22 ianuarie 2018

Biscuiti suedezi aromati ( Pepparkakor)


Acessti biscuiti suedezi se fac in general in perioada de Advent, cele 4 saptamani care preced Craciunul. Dar ei sunt buni, spornici, plac copiilor, nu vad de ce nu am coace câte o tava din când in când. Tinutul aluatului in frigider le asigura fragezimea. 

Aluatul se face cu 24 de ore înainte de a coace biscuiții, chiar cu 48 de ore înainte. In timpul ăsta se ține, bineînțeles, în frigider.

Ingredientele pentru aproximativ 100 de biscuiți :

  • 250 g de zahăr brun
  • 2,5 dl de apă
  • 125 g de unt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de cardamom măcinat
  • ½ de linguriță de cuișoare pudră
  • ½ de linguriță de ghimbir măcinat
  • ½ de linguriță de bicarbonat
  • 500 g de făină

Cum procedăm:
  1. Se fierbe la foc mic zahărul cu apa într-un castronaș pană când tot zahărul s-a topit
  2. În alt castron, se pune untul, tăiat bucățele mici. Peste unt se toarnă siropul de zahăr fierbinte si se amestecă până când tot untul s-a topit. Se lasă să se răcească.
  3. Se amestecă făina cu bicarbonatul si se toarnă peste amestecul de mai sus. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Aluatul e destul de moale, mai ales la început. Se pune aluatul astfel obținut în folie de plastic și se lasă in frigider 1 – 2 zile.
  4. Cuptorul se încinge la 200°C.
  5. Planul de lucru se presară cu făină. Aluatul se împarte in 4 părți. În felul acesta e mai ușor de întins foile care trebuie să fie cât mai subțiri posibil pentru ca biscuiții să iasă cât mai crocanți. Din fiecare foaie se decupează figuri sau, pur si simplu, biscuiți rotunzi (cu ajutorul unui pahar mai mic cu diametrul de aproximativ 4 cm)
  6. Biscuiții se coc timp 4 – 6 minute in tava acoperită cu hârtie pergament. Atenție! Biscuiții se pot arde foarte ușor, așa că fiți foarte atente. 
Biscuiții se păstrează foarte bine, mai multe săptămâni, într-un loc uscat, de preferință în cutii de metal.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu