duminică, 20 ianuarie 2013

Chocolate-Cheesecake



Rețeta plină de farmec a Arjanei:



Ingrediente pentru blat:
200 grame biscuiţi cu cacao
100 grame unt topit

Crema de brânză:
500 grame de brânză de vacă tip quark
500 grame mascarpone
200 grame zahăr
300 grame ciocolată menaj
2 linguri lichior de cafea
3 ouă
400 grame smântână pentru frişcă
2 – 3 linguri lapte

Se zdrobesc biscuiţii şi se amestecă cu untul topit, până se obţine o masă omogenă. Se tapetează o formă de tort de 26 cm cu hârtie de copt şi se presează biscuiţii. Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 10 minute.
Se amestecă brânza cu zahărul. Se adaugă, progresiv, 200 grame de ciocolată topită, ouăle, 200 grame de frişca (nebătută) şi lichiorul. Se toarnă peste biscuiţi, se încinge cuptorul la 220 de grade. Se coace 10 minute, după care se scade temperatura la 120 de grade şi se lasă încă 25 – 30 de minute. Se stinge cuptorul şi se lasă să se răcească, cu uşa cuptorului întredeschisă (2 ore).
Se scoate prăjitura şi se decorează cu 200 grame de frişca bătută. Se topeşte restul de ciocolată (100 grame) şi se adaugă laptele, obţinându-se un sos consistent. Se picură sosul peste frişcă şi se amestecă uşor cu o furculiţă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu