luni, 24 martie 2014

Tort cu visine






Vă recomand acest tort arătos și deloc complicat. M-am inspirat din blogul de mare succes al 
Mihaelei, " Dulciuri fel de fel" . Mulțumesc, dragă Mihaela, pentru rețetă.
Este un tort foarte potrivit la o aniversare în familie sau în duminica Paștilor!

 Ingrediente: 

 un borcan de compot de vișine de 800 g
4 ouă 
2 linguri de apa caldă 
2 linguri de ulei 
4 linguri de făină 
6 linguri de zahăr 
un pahar de frişcă de 200 ml 
fulgi de ciocolată amăruie 

 Am scurs vișinile într-o strecurătoare si le-am plasat într-o cratită  cu diametrul de aproximativ 24 cm, le-am presărat  cu 2 linguri de zahăr şi am dat un clocot, la foc potrivit, până s-a topit zahărul.
Am pregătit blatul, amestecând gălbenușurile cu zahăr,  până și-au dublat volumul şi la suprafața cremei au apărut bule de aer, am adăugat apa şi uleiul, făina, am bătut spuma cu un praf de sare și am amestecat totul, cu grijă, cu mișcări de jos în sus. Am turnat compoziţia peste vişinile deja răcite şi am dat la cuptor, circa 35 de minute. La început, a crescut foarte frumos, dar, fiindcă mi-am vârât nasul în cuptor, a scazut puţin. A rămas, totuşi, un blat pufos. Deci, să nu faceţi ca mine ! 
Am lăsat blatul  să se răcească. Am răsturnat tortul pe un platou și am ornat cu frișcă și fulgi de ciocolată. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu