marți, 17 ianuarie 2017

Un șnițel de milioane ! (La cuptor și din carne de curcan )

                                                   

Oricât  ar părea de ciudat, să îți reușească un șnițel așa cum trebuie, cu suprafața crocantă, subțire dar nu uscat, moale, zemos și aromat, neîmbibat în grăsime etc, nu e chiar așa de ușor. Astfel încât găsim o grămadă de recomandări în cărți de bucate și  rețete : așa și oooașa...
Noi vă oferim azi o variantă care are marele avantaj de a vă scuti de fum și miros de prăjit în casă . 
Un șnițel la cuptor. 
Cum, veți zice , și ce se întâmplă cu stratul de pesmet ? 
Ei bune, totul rămâne la locul potrivit. Dacă respectăm pas cu pas recomnadările, ne va ieși un prânz  pe cinste. 
Mioara ne îndrumă spre șințelul la cuptor perfect: 


Pentru 4 persoane 
Un ou
50 g de făină 
3 linguri de pesmet 
O lingură de parmezan ras
Ierburi aromat uscate după gust 
8 felii de piept de curcan 
Pentru garnitură : 
250 g de morcovi 
200 g de mazăre 
250 g de dovlecel 
Ulei de măsline ( 2-3 linguri ) 
Ulei de floarea soarelui (1-2linguri ) 

Încălzim cuptorul la 220 de grade . 
Tăiem 8 felii de piept de curcan . Curățăm legumele. Batem oul și pregătim trei boluri în care punem făina, oul bătut și în ultimul pesmetul amestecat cu parmezan în care mai presărăm o linguriță de ierburi uscate gen pătrunjel , cimbru sau rozmarin. Nu înlocuim parmezanul ras cu un alt tip de cașcaval pentru că nu functionează. Parmezanul este mai uscat și punctul de topire mai ridicat. Dar nici nu renunțăm la el căci va da o aromă specială. 
Nu batem carnea ! 
Trecem feliile de carne  prin cele trei boluri, și plasăm snițelele astfel pregătite pe o foaie de hartie de copt în tava cuptorului. 
Le coacem la temperatură ridicată cam 25-30 de minute până devin rumene iar inainte de a fi gata tragem un pic afară tava și prelingem pe șnițele un fir subțire de ulei . Eu prefer uleiul neutru de floarea soarelui sau rapiță.
                                    
Între timp tăiem morcovii felii, de asemenea dovlecelul, pregătim ,dacă avem , vasul de fiert la aburi. Practică chestie,  vasul acesta ! Nu ezitați sa îl procurați dacă nu aveți. Dar puteți și să puneți o strecurătoare de sârmă peste un vas cu apă în clocot. Iar tot aranjamentul să îl acoperiți cu un capac. Plasați prima dată morcovii, lăsați cam zece minute, apoi adăugați mazărea și în final dovleceii, respectând tompul diferit de fierbere. Sărați, adăugați o olngură de ulei de măsline și pătrunjel proaspăt tocat. 

                                  

Între timp s-au rumenit șnițelele noastre, masa e gata ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu