Dacă urmăriți diferitele canale cu emisiuni culinare, numele lui Gordon Ramsey, un celebru gastronom din Londra nu vă este necunoscut. Si pe youtube se gasesc nenumărate inregistrări, mie imi plac rețetele lui, și omul mi-a devenit și mai simpatic de când, recent , am aflat, că în restaurantele lui copii mamancă pe gratis. Un gest remarcabil, dragii mei, dar nu neașteptat pentru un tată de familie cu patru copii.
Avem nevoie de o pulpă superioară de miel de 1,5 kg
Doi morcovi
O bucată de țelină
O ceapă
2-3 căței de usturoi
O bucată de câțiva cm de praz
Un amestec de mirodenii compus din
Boi
Curry
Sare
Piper
Cumin
Scorțișoara
Câteva batoane de scorțișoară
Câteva crenguțe de rozmarin
Ulei de măsline
Iar pentru sos :
O limetă
O lingură muștar
2 linguri de ulei de măsline
Pentru garnitură :
1 kg de cartofi
Sare
Cimbru uscat
Ulei de măsline
Am Iestecăm mirodeniile și le turnăm intr-o formă plată în care putem apoi să umgem cu ele friptura.
Spălăm și uscăm pulpa de miel cu un șervețel. O gaurim în mai multe locuri si o inpănăm cu batoane de scorțișoară și crenguțe de cimbru. O trecem apoi prin mirodeniile măcinate .
Curățăm zarzavaturile, le taiem mărunt, si le prăjim la foc iute în ulei de măsline. Adăugăm carnea care o prăjim de asemenea pe ambele părți. Punem totul într-tavă mai adâncă, stropim frptura cu ulei de măsline și introducem în cuptorul încins la 160 de grade pentru 90 de minute. Verificam dacă friptura e gata, o scoatem să se odihnească la cald.
Între timp pregătim sosul din zeama de limetă, o lingură bună de mustar și ulei de măsline , 2-3 linguri. Radem și un pic de coajă de limetă .
Cartofii îi spalăm în tăiem în sferturi cu coajă cu tot, in presărăm cu sare piper și cimbru uscat , în stropim cu ulei de măsline si îi rumenim la cuptor .
Intru totul un deliciu, dragii mei !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu