joi, 26 ianuarie 2012

Pască napoletană ( Arjana)

Aluat
-    3 ouă;
-    500 g făină;
-    200 g zahăr;
-    200 g unt;
-    coajă de lămâie rasă.
Umplutură
-    400 g arpacaş;
-    1 kg brânză de vaci;
-    300 – 350 zahăr;
-    100 ml lapte;
-    250 g fructe confiate;
-    scorţişoară;
-    50 g unt;
-    5 ouă şi 2 gălbenuşuri;
-    esenţă vanilie.
Aluat – Se amestecă făina cu untul, zahărul şi ouăle. Se înveleşte în folie şi se pune în frigider cel puţin o ora.
Umplutura – Se fierbe arpacaşul, după ce este fiert se adaugă laptele şi untul şi se mai lasă la fiert încă 10 min. Separat, se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă fructele confiate (portocale, ananas, caise, merişoare), scorţişoara şi esenţa de vanilie. Se amestecă cu grâul şi brânza.
Se întinde aluatul într-o tavă mare şi se toarnă deasupra umplutura. Coacem la 175 de grade, 45 de minute.

5 comentarii :