Aluat
- 3 ouă;
- 500 g făină;
- 200 g zahăr;
- 200 g unt;
- coajă de lămâie rasă.
Umplutură
- 400 g arpacaş;
- 1 kg brânză de vaci;
- 300 – 350 zahăr;
- 100 ml lapte;
- 250 g fructe confiate;
- scorţişoară;
- 50 g unt;
- 5 ouă şi 2 gălbenuşuri;
- esenţă vanilie.
Aluat – Se amestecă făina cu untul, zahărul şi ouăle. Se înveleşte în folie şi se pune în frigider cel puţin o ora.
Umplutura – Se fierbe arpacaşul, după ce este fiert se adaugă laptele şi untul şi se mai lasă la fiert încă 10 min. Separat, se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă fructele confiate (portocale, ananas, caise, merişoare), scorţişoara şi esenţa de vanilie. Se amestecă cu grâul şi brânza.
Se întinde aluatul într-o tavă mare şi se toarnă deasupra umplutura. Coacem la 175 de grade, 45 de minute.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMultzumesc frumos Mihaela , da si mie, dulce , arpacasul !
ȘtergereImi cer scuze,am sters pentru ca am scris gresit.Cum spuneam, imi place mult.Pup!
ȘtergereSuna bine si tentant! ;)
RăspundețiȘtergeremultzumesc Micha ! Arpacasul e sanatos si bun !
Ștergere