duminică, 1 ianuarie 2017

Ciuperci umplute ( aperitiv cald )


                                   



Dragi prieteni, am avut niște  ciuperci champignon în frigider. Cred că inițial vroiam să le folosesc pentru o garnitură la friptură. S-a întâmplat să fie altfel..Aveau pălăria mai mare, numai bună de umplut.
Astfel mi-a venti inspirația și am produs această retetă fără carne. 
Un aperitiv cald. Bun. Ușor. Rapid.


Pentru patru persoane : 
8 ciuperci mai măricele
200 g de brânză cremă de vacă 
O lingură de mascarpone 
O ceapă 
O roșie măricică 
Sare
Piper
1/2 linguriță de cimbru uscat
O linguriță de pătrunjel verde 
1/2 linguriță de boia de ardei 
50 g de parmezan sau cașcaval 
50 g de unt 
  
Curățăm ciupercile, dacă sunt mai mari îndepărtăm și pielița. Desprindem pălăriile, punem în fiecare o bucățică de unt si le plasăm în cuptor pentru 8-10 minute la 170 de grade . 
Între timp timp mărunțim ceapa și codițele de ciuperci și le călim într-un pic de unt. La sfârșit adăugăm mirodeniile și boiaua, reducând temperatura, altfel boiaua devine amară. Acest papricaș de ciuperci îl amestecăm cu brânză și mascarpone, sărăm după gust. Scoatem ciupercile din cuptor, saram și piperăm pălariile ușor înmuiate. 
Pregătim un vas termorezistent pe care în căptușim pe fund cu felii de roșii, plasăm ciupeccile, le umplem cu câte o lingură de umplutură , radem cașcaval sau parmezan și presărăm pe fiecare dintre ele. 
Introducem în cuptor pentru încă 10 minute. 
Servim imediat . 
Putem să insoțim aperitivul de o salată verde. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu