duminică, 15 ianuarie 2017

Tort de turtă dulce


                                
  
Tortul Arjanei, specialista noastra în dulciuri si deserturi m-a entuziasmat de la prima vedere. Speram si pe voi . Aveti aici reteta : 


Ingrediente pentru  blat
150 mililitri lapte
3 linguri miere
225 mililitri ulei
375 grame făină
3 ouă
3 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
300 grame zahăr
1 ½ lingurițe scorțișoară, 1 linguriță ghimbir măcinat și 1 linguriță cuișoare măcinate sau 1 plic de mirodenii pentru turtă dulce
300 mililitri lapte bătut sau iaurt

Cremă
250 grame unt foarte moale
300 grame zahăr pudră
250 grame mascarpone
200 grame cremă de biscuiți (Lotus Speculoos)

nucă de cocos și turtă dulce pentru decor

Se amestecă la foc mic mierea cu laptele  și se lasă apoi la răcit. Introducem toate ingredientele uscate (făină, praf de copt, bicarbonat, zahăr și condimente) cu ½ linguriță sare intr-un vas adânc. 
În alt castron se amestecă ingredientele umede (ulei, lapte bătut, ouă și lapte) și se toarnă peste cele uscate, amestecînd să se omogenizeze bine. Compoziția se împarte în trei și se coc trei blaturi în formă de tort (Φ 24 cm) tapetată cu hârtie de copt. Timpul de copt este  cam 25 minute la o temperatura de 180 grade. 
Pentru cremă se amestecă untul cu zahărul praf, se adaugă brânza și la sfârșit crema de biscuiți. Cînd blaturile sunt reci, se ung cu jumătate din cremă, iar cealaltă jumătate se folosește la îmbrăcat tortul. Se ornează deasupra cu nucă de cocos și cu turtă dulce.

                                       



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu