Mioara ne prezintă o rețetă de mare rafinament !
Dragi prieteni, dacă aveți ocazia să cumpărați stridii, și ezitați să le consumați în mod clasic, adică crude, modul acesta de pregătire al lor vă va plăcea cu siguranța. Este o rețetă pentru zile festive, Mioara a pregătit-o de Revelion.
Iată ce ne spune ea:
Am cumparat 12 stridii proaspete pe care soțul meu le-a deschis cu grija si pricepere. Eu nu cred că aș fi reusit. ( nu ezitati să vă puneti și voi soții la treabă)
Carnea a desprins-o cu grijă și a lăsat-o intr-o jumatate de scoică. Eu am plasat cele 12 jumătăți peste un strat de cam 1 cm de sare grunjoasă , intr-o tigaie de fier. ( Puteți folosi și tava de la cuptor)
Carnea a desprins-o cu grijă și a lăsat-o intr-o jumatate de scoică. Eu am plasat cele 12 jumătăți peste un strat de cam 1 cm de sare grunjoasă , intr-o tigaie de fier. ( Puteți folosi și tava de la cuptor)
Am pregatit apoi un amestec, din urmatoarele ingrediente:
50g de unt moale (nu topit)
2 lingurite de pătrunjel tocat
zeama și coaja de la o jumatătate de lămâie
o legatură mai mică de ceapa verde tăiată foarte mărunt
o ceapă mică dulce ("echalotte") taiată și ea foarte fin (in loc de cele doua feluri de cepe se poate folosi pur si simplu ceapa verde, vreo doua bucati)
2 linguri de parmezan
1 lingură de coniac
1 linguriță de sos "tabasco"
sare, piper
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu