Filmulețe draguțe, el si nevasta, de altfel tânără și plăcută la vedere, cum gătesc si pălăvrăgesc vrute si nevrute. Dacă sunteți curioși vă puteți uita si voi.
De aici am pornit. De ieșit a ieșit altceva, și eu inclin a nu respecta rețetele cu stricteție. Uneori e bine, se cheamă abordare creativă, uneori e rău și atunci e o rețetă ratată. Înclin să cred că avem de a face cu prima variantă .
De aici am pornit. De ieșit a ieșit altceva, și eu inclin a nu respecta rețetele cu stricteție. Uneori e bine, se cheamă abordare creativă, uneori e rău și atunci e o rețetă ratată. Înclin să cred că avem de a face cu prima variantă .
Pentru patru porții bunicele să se sature toată lumea avem nevoie de :
- 250 g de ciuperci champignon
- O legătură de ceapă verde cu partea verde cu tot
- Un morcov
- 100 g de mazăre congeleată sau o conservă mică de mazăre dulce
- O conservă mică de fasole boabe albe sau chilli
- Un ardei iute curățat de nervuri ca să nu fie prea iute
- 100 g de telemea mai proaspătă
- 100 ml de supă chiar și din concentrat bio
- 50 g de unt
- O lingură, două de ulei de măsline
- 200 g de paste scurte
- Păteunjel verde tocat
- Doi căței de usturoi
- Dacă vreți o linguriță de praf de curry dar nu musai
- Sare, piper
- Zeamă de lămâie
Curățăm toate cele , ciupercile și ceapa usturoiul și morcovul. Mărunțim mărunt. Punem la încălzit o tigaie mai adâncă și mai spațioasă în care lăsăm să se topească untul și adăugăm și uleiul de măsline .dnsfuim ceapa, usturoiul, morcovul tăiat bețisoare, și când acestea s-au înmuiat cât de cât , punem si ciupercile, mestecăm bine, adăugăm ardeiul iute tăiat foarte mărunt, lasăm să scadă zeama ciupercilor, adăugăm mazărea și fasolea apoi supa de legume. Între timp, într-o oală potrivită, fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj pastele al dente, în apă cu sare.
În tocana de legume, pentru a obține oarecare consistență, introducem telemeaua tăiată bucățele care se va și topi aproape instant. Scurgem pastele, păstrtăm un pic din apa de fiert, in cazul în care , în final . ,avem senzația că mâncarea noastră ar fi prea uscată. Unim totul. Amestecăm bine dar cu grijă, sărăm, piperăm, stoarcem niște zeamă de la o jumătate de lămâie, presărăm păturnjel.
Veți fi surprinsi ce mâncare gustoasă !
Dacă aveți niște cotlete de miel, este și o ideală garnitură. În acest caz, aromatizăm cu ceva condimente marocane sau arăbesti.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu