Nota orientală a acestei rețete este dată de combinația de mirodenii.
Am folosit praf de curry, nu prea iute, vanilie, un pic de scorțișoară, usturoi și ghimbir și chilli.
M-a inspirat bucătarul münchennez Alfons Schuhbeck, pe care deja îl cunoașteți.
Supa cremă de dovleac este una din supele mele preferate, chiar și în varianta chasică, aveți rețeta aici:
Dar cu siguranță merită să incercați și varianta orientală.
Pentru patru persoane avem nevoie de:
600 g Dovleac galben
0,75 l Supă de legume
150 g Smantână dulce
1 Lingură de curry
Un cățel de usturoi
O felie de ghimbir
O bucățică de coajă de lămâie
Jumătate de baton de vanilie
40 g de unt rece
Salz
Un ardei iute mic ( chilli) sau un varf de cuțit de praf de chilli
50 g de fulgi de migdale
Supa clară de legume o putem prepara în prealabil. Eu fac de obicei o cantitate mai mare și congelez porții de câte 1 litru. Dar dacă nu aveți timp, puteți să folosiți și 750 ml de apă la care adăugati un cub de supă concentrată.
Curățați si tăiați dovleacul bucățele de aproximativ 1 cm.
Fierbeți-l la foc mic timp de 20 de minute în 750 de ml de supă de legume, sau de supă clară de pui sau de apă. Luați de pe foc, Adăugați o lingură de curry și mărunțiți totul cu un blender, până la obținerea unei paste fine. Turanți smântâna, omogenizați, și adăugați apoi celelalte arome: cățelul de usturoi, felia de ghimbir, felia de coajă de lămâie, miezul batonului de vanilie, un vârf de cuțit de scorțișoară și felii subțiri de ardei iute. Aveți grijă să nu exagerati cu iuțimea că peierdeți savoarea celorlalte arome.
Lăsați să se extragă câteva minute după care le indepărtați. Dregeți cu unt rece de la frigider, și eventual mai cu puțin curry .
Serviți cu fulgi de migdale pe care le-ați prajit fără grasime într-o tigaie antiadezivă .
Fierbeți-l la foc mic timp de 20 de minute în 750 de ml de supă de legume, sau de supă clară de pui sau de apă. Luați de pe foc, Adăugați o lingură de curry și mărunțiți totul cu un blender, până la obținerea unei paste fine. Turanți smântâna, omogenizați, și adăugați apoi celelalte arome: cățelul de usturoi, felia de ghimbir, felia de coajă de lămâie, miezul batonului de vanilie, un vârf de cuțit de scorțișoară și felii subțiri de ardei iute. Aveți grijă să nu exagerati cu iuțimea că peierdeți savoarea celorlalte arome.
Lăsați să se extragă câteva minute după care le indepărtați. Dregeți cu unt rece de la frigider, și eventual mai cu puțin curry .
Serviți cu fulgi de migdale pe care le-ați prajit fără grasime într-o tigaie antiadezivă .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu