Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
sâmbătă, 2 iunie 2012
Pui cu pastă harissa şi roşii
Am mâncat la Arjana acest piept de pui gustos, însoţit de un munte de cartofi noi, prăjiţi!
Un deliciu!
Citiţi cu atenţie, Arjana vă împărtăşeşte din secretele ei, pasta Harissa făcută în casă, fără emulgatori, fără conservanţi, fără E-uri !
Cantităţi:
- 4 bucăţi piept de pui dezosat (sau pulpe)
- 2 linguri pastă harissa
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură oregano
- 250 g roşii cherry
- o mână de măsline
- sare, piper
Se marinează carnea de pui cu ulei de măsline, sare, piper. Se unge cu pasta harissa şi se aşază într-o tavă. Se introduce în cuptor (5 - 10 minute), acoperită cu folie. Se scoate, i se adaugă măslinele şi roşiile cherry, şi se mai prăjeşte, fără folie, încă 10 – 15 minute.
Pasta harissa
Cantităţi:
- 2 linguriţe rase de chimion
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 500 g ardei capia copt şi curăţat
- 1 ardei mic iute (opţional)
Se pune chimionul într-o tigaie de teflon, la foc mic. Când încep să sară seminţele, se adaugă usturoiul zdrobit şi uleiul de măsline. Se lasă puţin, până se desfaşoară aroma, şi se adaugă ardeiul copt. Se fierbe încetişor, să scadă lichidul de la ardei. Înainte de a lua vasul de pe foc, se adaugă ardeiul iute. După ce s-a răcit, se pasează. Rezultă o pastă foarte aromată, fină şi delicată. Se poate stoca în borcane sterilizate, cu o peliculă de ulei deasupra, dar numai în frigider.
Publicat de
Gusulita
la
02:04:00
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!
Trimiteți pe X
Distribuiți pe Facebook
Trimiteți către Pinterest
Etichete:
carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu