sâmbătă, 2 iunie 2012

Pui cu pastă harissa şi roşii




Am mâncat la Arjana acest piept de pui gustos, însoţit de un munte de cartofi noi, prăjiţi!
Un deliciu!
Citiţi cu atenţie, Arjana vă împărtăşeşte din secretele ei, pasta Harissa făcută în casă, fără emulgatori, fără conservanţi, fără E-uri !

Cantităţi:
-    4 bucăţi piept de pui dezosat (sau pulpe)
-    2 linguri pastă harissa
-    1 lingură ulei de măsline
-    1 lingură oregano
-    250 g roşii cherry
-    o mână de măsline
-    sare, piper

Se marinează carnea de pui cu ulei de măsline, sare, piper. Se unge cu pasta harissa şi se aşază  într-o tavă. Se introduce în cuptor (5 - 10 minute), acoperită cu folie. Se scoate, i se adaugă măslinele şi roşiile cherry, şi se mai prăjeşte, fără folie,  încă 10 – 15 minute.


Pasta harissa

Cantităţi:
-    2 linguriţe rase de chimion
-    4 căţei de usturoi
-    1 lingură ulei de măsline
-    500 g ardei capia copt şi curăţat
-    1 ardei mic iute (opţional)

Se pune chimionul într-o tigaie de teflon, la foc mic. Când încep să sară seminţele, se adaugă usturoiul zdrobit şi uleiul de măsline. Se lasă puţin, până se desfaşoară aroma, şi se adaugă ardeiul copt. Se fierbe încetişor, să scadă lichidul de la ardei. Înainte de a lua vasul de pe foc, se adaugă ardeiul iute. După ce s-a răcit, se  pasează. Rezultă o pastă foarte aromată,  fină şi delicată. Se poate stoca în borcane sterilizate, cu o peliculă de ulei deasupra, dar numai în frigider.






Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu