sâmbătă, 15 octombrie 2016

Taboulé marocan

                                    

Am gustat această rețetă în același timp sățioasă , proaspătă si răcoritoare într-o plăcută vizită la Düsseldorf la prietena mea Carmen. Ea este cea care a pregătit-o și ne-a servit-o. Iata ce spune Carmen : " am rețeta aceasta de la prietena mea din Franța, și este la origine o rețetă marocană. Taboule are multe vitamine, e un fel ușor și aromat, se poate servi la un bufet rece sau lângă carne la gratar și are mare succes la toată lumea " .
Vă invităm să incercați și voi ! 

Couscous mediu  250g
Zeama de la 1-2 lămâi
50 ml de ulei de măsline extra vergin
3-4 roșii mijlocii
2-3 fire de ceapă verde
1-2 linguri de pătrujel verde tăiat 
O lingură de frunze de mentă mărunțite 
Eventual,  un ardei roșu 

 Turmăm cam 250 ml de apă fiartă și usor sărată peste couscous.nu foarte multă apă căci avem și aportul uleiului și al zemei de lămâie si lăsăm să se pătrundă bine. Adăugăm zeama de lămâie și uleiul și aerăm compoziția cu o fruculiță. Tăiem roșiile cubulețe, ceapa în inele, și tocăm frunzele. Sărăm și mai dregem după 







Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu