Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
vineri, 31 august 2012
Ghiveci de vinete
Vă propun o mâncare de vară, a cărei rețetă am primit-o de la mama. Este, de altfel, spune ea, o rețetă clasică din bucătăria românească, ce apare și în celebra carte a Sandei Marin.
Poate constitui un fel principal, dar și o garnitură ușoară la friptură.
Mama a gătit-o în vacanța pe care părinții mei au petrecut-o la noi, la Munchen. Mie mi-a plăcut mult, de aceea doresc să v-o prezint și vouă.
Pentru 6 peroane avem nevoie de:
2 vinete potrivite
1 kg de roșii coapte bine
6 ardei grași
3-4 cepe
2 căței de usturoi
Frunze de mărar, de pătrunjel și de țelină
Sare
75-100 ml de ulei de masline
Tăiem vinetele, cu coajă cu tot, în bucăți mai mari, care se se opărăsc în apă sărată. Se pun la scurs, pe o scândură. Roșiile se taie și ele, la fel ardeii și ceapa.
Într-o cratiță de vreo 3 litri se pune jumătate din cantitatea de roșii, apoi ceapa, feliile de ardei, vinetele și, la sfârșit, cealaltă jumătate din cantitatea de roșii. Se adaugă usturoiul pisat și verdețurile tocate marunt și se drege totul cu sare. Se fierbe, sub capac, la un foc mic, fără a se adăuga apă. Când legumele sunt aproape fierte, turnăm 75 ml de ulei de măsline și se mai lasă un pic pe foc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu