miercuri, 29 august 2012

Cartofi feliați la cuptor ("klyftpotatis")






Ați așteptat cu nerăbdare o rețetă suedeză de-a Mioarei, nu-i asa?
Iat-o !

Variantă ideală pentru cartofii prăjiți: sunt mult mai sănătoși, sunt foarte gustoși și se pot pregăti repede în cantitate mare.


Se încinge cuptorul la 225°C.

Cartofii trebuie spălați foarte bine (fie chiar din magazin, fie de noi, acasă) și cu coaja nu prea groasă. Alegeți cartofi mai mici sau de mărime mijlocie. Se curăță bine, se taie sau se răzuiesc diferitele pete negre, impuritățile etc., dar nu se decojesc.

Se decupează, apoi, în felii mari, în 4, în 6....în funcție de dimensiunea cartofului. Tuberculii se pot chiar lăsa întregi, sau secționa în jumătate, dacă sunt mai mici.

Se freacă bine cu ulei de măsline, sare, mirodenii (de care aveți și după gust - eu folosesc amestecul de mirodenii "provençal").

Se pun într-o tavă, peste hârtie de copt (ca să nu se lipească și să fie ușor de scos). Se lasă 25 - 30 de minute, până primesc o frumoasă culoare brun-roșcată.

Sunt cu adevărat delicioși! Eu mă tot mir că nu au înlocuit complet cartofii prăjiți, mai ales în ziua de azi, când lumea a devenit mereu mai preocupată să mănânce sănătos.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu