Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
miercuri, 29 august 2012
Nectar de caise
Acest nectar, rețeta Arjanei, îți reamintește, în tristele zile ale toamnei, aromele și soarele verii. Știu, știu, a fost o vară caniculară. Cu toate astea, vom tânji după ea, când zilele vor deveni cețoase și reci. Dar poate nici nu ar trebui să așteptăm până atunci. Și acum putem savura această licoare aromată.
Ați ratat cumva sezonul caiselor? Nici o problemă, rețeta se pretează de minune și la piersici !
Avem nevoie de:
1,5 kg zahăr
5 kg fructe
5 l de apă
Se fierbe un sirop din apă și zahăr. Se desfac caisele, se spală și de dau prin mașina de făcut bulion. Când siropul fierbe, se adaugă sucul de fructe și se fierbe în continuare, până nu mai face spumă ( 20 -30 de minute). Se toarnă în sticle și se pune la răcit în perne. Se păstrează în cămară cel puțin un an.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu