Iată două aperitive care se servesc calde, le puteți face rapid.
Nici să comanzi o pizza nu merge mai repede !
Creveți în prosciutto cu foietaj
Ingrediente:
250 grame creveți Tiger
100 grame prosciutto
200 grame aluat de foietaj
Dacă creveții nu sunt decorticați, se îndepărtează carapacea. Se taie feliile de șuncă în jumătate, pe lungime, astfel încât să avem câte o felie pentru fiecare crevete. Se întide aluatul (5 mm) pe o suprafață înfăinată și se taie fâșii de lăţimea unui deget. Se rulează câte o felie de șuncă pe fiecare crevete. Se înfășoară crevetii în aluat, dar fără să se acopere complet. Se așază în tavă, se ung cu puțin ou bătut cu sare și se coc cam 15 – 20 de minute la 180 de grade.
Smochine umplute cu gorgonzola
Ingrediente:
250 grame smochine uscate
100 grame gorgonzola
100 grame prosciutto
Se taie vîrful smochinelor și cu o linguriță mică se scobește o cavitate în miez. Se umple cu brânză gorgonzola. Se taie feliile de șuncă pe lungime și se învelesc smochinele fixându-le cu o scobitoare.
Se încinge cuptorul la 160˚ și se coc 5 minute, doar să
se rumenească puțin șunca, fără să se topească complet brânza.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu