vineri, 17 ianuarie 2014

Antréuri calde

Iată  două  aperitive care se servesc calde,  le puteți face rapid. 

Nici să comanzi o pizza nu merge mai repede !






                                                       Creveți în prosciutto cu foietaj


  
Ingrediente:

250 grame creveți Tiger 
100 grame prosciutto 
200 grame aluat de foietaj 

 Dacă creveții nu sunt decorticați, se îndepărtează carapacea. Se taie feliile de șuncă în jumătate, pe lungime, astfel încât să avem câte o felie pentru fiecare crevete.
Se întide aluatul (5 mm) pe o suprafață înfăinată și se taie fâșii de lăţimea  unui deget.
Se rulează câte o felie de șuncă pe fiecare crevete. Se înfășoară crevetii în aluat, dar fără să se acopere complet. Se așază în tavă, se ung cu puțin ou bătut cu sare și se coc cam 15 – 20 de minute la 180 de grade.

Smochine umplute cu gorgonzola 



Ingrediente:
250 grame smochine uscate
100 grame gorgonzola
100 grame prosciutto


Se taie vîrful smochinelor și cu o linguriță mică se scobește o cavitate în miez. Se umple cu brânză gorgonzola. Se taie feliile de șuncă pe lungime și se învelesc smochinele fixându-le cu o scobitoare.

Se încinge cuptorul la 160˚ și se coc 5 minute, doar să se rumenească puțin șunca, fără să se topească complet brânza.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu