O spun de câte ori am ocazia ! Bavaria este o țară minunată ! Si pe lângă că e frumoasă, se și mănâncă bine aici ! Da, recunosc, nu grozav de sănătos...deși marii ei bucătari se
străduiesc să imbine culoarea locală cu rafinamentul, să pună accentul pe aromele palntelor, pe calitatea brânzei, pe gustul peștilor din multele lacuri, dar oricum ne învârtim,
tot la grădinile populare ale berăriilor ajungem unde vladica cu opinca stau la aceeasi masă . Acolo, pe lângă ciolan, rață, pește la proțap, mezeluri combinte pe fund de lemn, cu ridichi, obatzda și untură de porc găsim si salate de cartofi, onctuoase, o baza bună pentru berea masurată cu litrul. O astfel de salată de cartofi doresc să vă prezint azi, creeația lui Johann Lafer, unul din bucătarii foarte cunoscuți și cu ceva stele...
Fiebem cartofii în coajă cu apă cu sare în care am adăugat câteva fire de chimion. Îi curățam de coaja și îi lăsam să se răcească, după care îi tăiem felii subriri.
Curățăm și tocăm mărunt ceapa. Tăiem bucățele subțiri șunca și o prăjim intr- o lingură de ulei. Adăugăm ceapa tocată, lăsam să se inmoaie un pic după care o stingem cu oțet și cu
cele 400 ml de supă clară. Supa putem să o pregătim în prealabil dintr- un concentrat natural, organic, fară adaos de consrevanți. Adăugăm uleiul și muștarul și turnăm această compoziție peste cartofi. Lăsăm să se pătrundă bine câteva ore. Consumăm rece.
- Pentru 6-8 persoane:
- 1,3 kg de cartofi
- 200 g de șuncă cu slănină
- 3 cepe
- 400 ml de supă de legume clară
- 1 castravete
- 1,5 linguri de muștar
- Sare
- Piper
- 6 linguri de oțet de calitate
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline
Fiebem cartofii în coajă cu apă cu sare în care am adăugat câteva fire de chimion. Îi curățam de coaja și îi lăsam să se răcească, după care îi tăiem felii subriri.
Curățăm și tocăm mărunt ceapa. Tăiem bucățele subțiri șunca și o prăjim intr- o lingură de ulei. Adăugăm ceapa tocată, lăsam să se inmoaie un pic după care o stingem cu oțet și cu
cele 400 ml de supă clară. Supa putem să o pregătim în prealabil dintr- un concentrat natural, organic, fară adaos de consrevanți. Adăugăm uleiul și muștarul și turnăm această compoziție peste cartofi. Lăsăm să se pătrundă bine câteva ore. Consumăm rece.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu