Să vedem, deci, tocana noastră pe care am servit-o cu un puree de spanac și cu cartofi natur.
1,5 kg de gulaș de miel , carne de pulpă
2 morcovi
O bucată de țelină
2 cepe mai măricele
2-3 căței de usturoi
100 ml de zeamă de carne sau zarzavat, fie și din concentrat
150 ml de vin roșu
Foi de dafin ( 2-3)
Bobițe de enibahar ( 2-3)
Un vărf de cuțit de praf de ghimbir
O lingură de făină
2 linguri de ulei
O linguriță de cimbru tocat
Sare
Piper
Am curățat și tăiat legumele, ceapa feliuțe, usturoiul felii subtiri. Am spălat și zvăntat carnea.
Intr-o tigaie încăpătoare am încins uleiul, am adaugat ceapa și usturoiul și le-am lăsat să se înmoaie un pic, făra să se prăjească . Am pus apoi carnea și am amestecat in așa fel încât toate bucățile să primească un pic de culoare sau cel putin să se coaguleze proteinele lasuprafață, carnea, desigur stiți , se " albește" in contact cu căldura, si rămâne zemoasa în interior.
Acest amestec l-am trecut în vasul de ceramică al crockpotului, am adăugat legumele, mirodeniile, lichidele ( respectiv zeama de carne și vinul ) si am pornit vasul întru fierbere pentru 4,5 ore la 100 grade celsius., cu capac, se întelege. Si mi-am vazut de trebă în timp ce, pe măsură ce bucătăria se umplea de un miros plăcut , din ce în ce mai plăcut....am pregătit spanacul și cartofii.
Spre sfârsit, am luat ca 50 ml de zeamă pe care am amestecat-o cu o lingură de făină și am turnat-o înapoi, ca să ingroș un pic sosul. În crockpot aproape ca nu este nevoie de lichid, prin fierberea înceată legumele si carnea creează singure sosul...dar eu am mai adaugat totuși și vin...
Garnitura a fost un puree de spanac, pregătit cu smântănă, usturoi, nucșoară, sare si piper, din spanac congelat. Iar carofii i-am curățat, tăiat felii și fiert. Când i-am servit, am presărat un pic de pătrunjel verde și de sare. That's it !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu