Precum stiti, ingredientele clasice sunt: orezul, ceapa, untul, o supă clară fie de carne fie de zarzavat, vinul alb și parmezanul.
Exista insă multe variante, dupa bunul plac al bucătarilor și al gurmanzilor. Supa de zarzavat se inlocuieste cu lapte de cocos, pentru o notă exotică, iar uneori parmezanul cu un alt tip de brânză, și se mai adaogă și alte ingrediente: ciuperci, creveți, unele legume etc.
In rețeta noastră, Arjana a folosit gorgonzola, o brânză aromată, maturată, din categoria brânzelor moi cu mucegai albastru.
Pentru patru persoane avem nevoie de :
250 g de orez arborio,
250 g gorgonzola,
1 ceapă,
150 vin alb sec,
1 lingură frunze uscate si mărunțite de salvie,
2 linguri ulei măsline,
sare,
piper,
600 ml de supă de zarzavat.
Se călește 5 minute ceapa în ulei, se toarnă orezul şi salvia în ploaie, se amestecă 2 minute, se stinge cu vin. Se pregătește din timp o supă clară de zarzavat, dar puteți să apelați si la varianta de concentrat, dacă se poate bio, pe care il dizolvati în apă. Din această supă se toarnă puțin câte putin peste orez, mestecând mereu și așteptând ca supa să fie absorbită. Repetăm procedura de mai multe ori, lăsând fiertura la foc mic, până se inmoaie orezul și a incorporat tot lichidul. Aveți grijă să nu turnați totul odată, asta e tot secretul. Se taie gorgonzola în două. jumătate se pune în orezul fiert, se amestecă, se lasă să se odihnească 2 minute. Se amestecă din nou şi se serveşte imediat, punînd restul de gorgonzola pe farfurii. Noi am servit risotto cu pui harissa aveți aici rețeta, dacă doriți.
http://gusulita.blogspot.de/2012/06/pui-cu-pasta-harissa-si-rosii.html
http://gusulita.blogspot.de/2012/06/pui-cu-pasta-harissa-si-rosii.html
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu