sâmbătă, 29 august 2015

Prajitură cu prune (Zwetschgendatschi)





A venit vremea prunelor, putem să ne răsfățăm. Gem, dulceață, magiun, și prajituri. 
Am mai publicat o rețetă pe care o aveti aici : 
http://gusulita.blogspot.de/2011/11/prajitura-cu-prune-la-augsburg.html

Azi am îmcercat un aluat mai rapid,  cu brânză proaspătă. 
Hai să vedem despre ce este vorba ! 


Ingrediente : 
150 g de brânză tip quark
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte 
50 g de zahăr 
250 g de făină 
3 lingurițe de praf de copt
Unt pentru uns tava 
2-3 linguri de zahăr praf 
O linguriță de scorțișoară măcinată 
1,5 kg de prune 
Amestecăm brânza cu zahăr, ulei și lapte. În alt vas cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. Adaugăm făina la componentele lichide și framântăm un aluat pufos pe care il lasăm sa se odihnească in frigider atâta timp cât spălăm, desâmburăm prinele și le tăiem cel puțin în două dacă nu în sferturi. 
Intimdem aluatul intr-o tavă mare de cuptor acoperită cu hârtie de copt sau bine unsă, așezam cât putem de des punele cu partea concavă în sus, amestecăm zahărul praf cu scorțișoara, presărăm amestecul peste prune și coacem 45 de minute in cuptorul preîncălzit la 180 de grade! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu