marți, 1 noiembrie 2016

Tort aniversar pentru mici domnișori și domnișoare

                                  
   

Tortul  Michaelei pregatit de ziua fetitei ei m-a cucerit de la prima vedere. E un tort adorabil, anume facut sa placa fetițelor și băiețeilor care in fiecare pătrățică vor găsi ceva de admirat. 
Dar nu e numai arătos, e si foarte gustos, pe placul copiilor.
Pentru realizarea lui avem nevoie de ingrediente pentru un chec . Putem face un chec simplu, unul de lămâie sau unul marmorat, cum dorim. În acest ultim caz adăugăm la o parte din aluat 2-3 linguri de cacao pudră. O tavă de copt mare, două plicuri de budincă de vanilie g, 50 g de zahăr pt frișcă, 700 g de frișcă,  36 de biscuiți, 100 g de zahăr praf plus zeama de la o lămâie pentru glazură, și bineînțeles, figurine de decor, bombonele etc. 
Pregătim checul din: 
200 g de unt
200 g de zahăr
320 g de făină 
4 ouă 
Un zahăr vanilat 
3 lingurițe de praf de copt 
2 linguri de zeamă de lămâie. 
Amestecăm untul spumos, adăugăm zahărul și îl incorporă bine, apoi ouăle. Praful de copt se amestecă cu făina și zahărul vanilat si se adaugă aceasta compoziție în cea de unt, având grijă să rămână totul spumos. La sfârșit mai adăuugăm și zeama de lămâie.
Turmam totul într-o tavă de copt mare și coacem la 180 de grade 45 de minute. 
În acest timp pregătim budinca de vanilie sau alternativ de ciocolată , două porții, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, folosind 1 liteu de lapte. O lăsăm să se răcească fără să prindă pojghiță si o intindem pe chec. Lăsăm totul în firgider până a doua zi. Biscuiții îi ungem cu o glazură de lămâie, pregătită din zahar praf si zeamă de lămâie la rece. Decorăm cu bombonele, figurine,cum dorim.
Batem frișca cu 50-80 g de zahăr, o ungem peste budincă , plasăm biscuiții si lăsăm totul la rece de dimineața până după masă. 
E un tort cu mare succes la copii ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu