marți, 21 ianuarie 2014

Chec de lămâie






O felie de chec, dimineața, la cafea, sau după-amiază, când ne apucă un chef teribil de ceva dulce...
De ce să îl cumpăraţi din comerț, dragii mei, când îl puteți realiza din două mișcări?! 
Am avut mare succes cu această rețetă, este un chec zemos, aromat, ușor acrișor. 

 Pentru o formă dreptunghiulară de chec: 
 250 g făină 
 150 g zahăr 
125 g unt topit 
4 ouă proaspete 
2-3 lămâi 
 un pachet de praf de copt 

 Încălziți cuptorul la 150 de grade. Radeți coaja de lămâie,  stoarceți-o apoi, păstrând sucul pentru mai târziu. Mixaţi sau bateți cu telul ouăle întregi cu zahăr, până la obținerea  unei creme pufoase, albicioase şi aerate, adaugați zeama de lămâie.
Eu am folosit două lămâi bio,  mai măricele. Continuați să mixați compoziția, adăugând, în fir subțire,  untul topit și răcit și apoi coaja rasă de lămâie.  Amestecați făina cu praful de copt si adăugați-o cu grijă la crema de ouă. Ungeți cu unt şi presărați cu făină o forma de chec. Turnați compoziția. Coaceți,  la 150 de grade, cam o oră. Faceți testul cu scobitoarea. După ce se răcește, răsturnați-l  pe un platou. Arată minunat, așa, galben-auriu pe un platou alb!



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu