O prăjitură ușor de făcut, cu fructe dulci acrișoare, un aluat cu aromă de vanilie și lămâie !
Iată :
Pentru o tavă mijlocie de cuptor avem nevoie de :
6 ouă
150 g de unt
200 g de zahăr praf
Zeama de la 1/2 de lămâie
2 pachete de zahăr vanillat sau o linguriță de esență de vanilie
O lingurițâ de coajă de lămâie rasă
200 g de făină
1/2 de pachețel de praf de copt
10-12 caise coapte
Zahăr praf pentru decor
Frecăm spumă cu ajutorul robotului untul cu zahărul praf. Avem grijă să folosim un vas înalt sa nu zboare jumătate afară. Adăugăm gălbenușele unul câte unul mestecând mereu. În paralel batem spumă cele șase albușe . La crema de zahăr, unt și ouă adăugăm aromele ( vanilie și lâmâie ) apoi făina cu praful de copt.
La sfârsit încorporăm spuma si aluatul acesta îl impărțim într-o tavă unsă si infăinată . Spălăm si uscăm caisele, scoatem sâmburii, tăiem în sferturi si plasăm relativ regulat bucătile la suprafața aluatului.
Coacem la 175 de grade timp de 35-40 de minute . Presărăm cu zahăr praf.
Delicios !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu