Iată, dragii mei prieteni , ne vedem iar, de data asta cu o rețetă simplă și foarte bună . O rețetă ce o puteți realiza din doi timpi și trei mișcări, cum se zice.
Vă trebuie un bol incăpător, un mixer ( cine nu are se descurcă si fară ) niște mere și câteva îngrediente ca la orice prăjitură . Dar vă promit, merge repede. Place tuturor, mai ales copiilor.
Pentru o tavă de 30/30 avem nevoie de:
- Cinci mere mari
- 250 g de zahăr
- 200 g de unt topit
- 5 linguri de lapte
- Cinci ouă
- 350 g de faină
- Câteva picături de pastă de vanilie, sau zahăr vaniliat sau miezul unui baton de vanilie
- 5 g de praf de copt
Decojim merele, le taiem felii și le punem deoparte steopindu-le cu câțiva stropi de zeamă de lămâie sa nu se oxideze. Amestecăm spumos într-un vas măricel cele cinci ouă cu zahăr până compoziția devine spumoasă și îsi dublează volumul.Cu un mixer treaba asta durează 5 minute. Topim untul, îl lăsam să se răcească la temperatura camerei dar sa rămână lichid, îl turmăm peste ouă, adăugăm vanilia și laptele, dacă vrem să dăm o notă mai de toamnă /iarnă putem adăuga și jumătate de linguriță de praf de scorțisoară. Urmează apoi făina și praful de copt , omogenizăm totul și apoi adăugăm merele tăiate felii.
Pregătim o tavă fie unsă si tapetată cu faină , fie , ca în cazul meu acoperită cu hârtie de copt pe care o așezăm cu grijă să nu rămână aer sub ea. Turmăm amestecul cu mere, întindem uniform și coacem totul 30/35 de minute până se rumenește și rezistă testului cu scobitoarea. Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă și o servim tăiată felii. E dulce, usoară, cu gust proaspăt de mere, și precum vedeți extrem de oșor de făcut pentru mic și mare, chiar și pentru cei mai puțini experimentați în ale coptului .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu