sâmbătă, 31 octombrie 2020

Pumpkin Pie Tartă cu dovleac



Azi e 31 octombrie . Halloween . O sarbatoare care, desi nu se stie exact ce origine are, noaptea in care vin vrajitoarele, e foarte poulară în America și a devenit din ce în ce mai cunoscută în Europa și la noi. Cu ani în urmă m-am feirit de aceste importate sărbători . Le-am considerat doar o ocazie de făcut bani pentru gastronomi și comerț . Dar, în definitiv , de nu ? Poate fi și O ocazie să trecem mai ușor peste banalitatea existenței cotidiene. Mai ales acum, când totul a devenit așa de complicat și neprevăzut, să ne bucurăm de bucuria copiilor care privesc cu mirare și un plăcut fior de teamă toate personajele, costumele și simbolurile unui Halloween.  

Păianjeni, fantome vrăjitoare. Brrrr. Dovleacul scobit și luminat pe care îl intâlnim acum și la geamurile sau porțile noastre . 
La toate acestea se potrivește de minune o tartă : Halloween Pumpkin Pie ! 
Pentru o tartă de 16 felii avem nevoie de :

Aluat : 

  • 100 g de unt 
  • 75 g de zahăr 
  • Un gălbenuș 
  • 200 g de făină 
  • O linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de zeamă de lămâie 
Pentru umplutură : 
  • 800 g de dovleac galben 
  • 200 g de brânză de vacă tip quark 
  • 120 g de zahăr 
  • O linguriță de scorțișoară 
  • 1/2 linguriță de praf de ghimbir 
  • 1/2 linguriță de cuișoare 
  • Trei ouă 

Din făină, praf de copt, zahăr, gălbenuș și zahăr frământăm un aluat fraged pe care îl lăsăm în frigider jumătate de oră . 
Curățăm și taiem dovleacul bucățele, îl fierbem în puțină apă, cu o felie de lămâie. Zdrobim dovelacul fiert și scurs de apă, îl amestecăm cu brânză. Gălbenușurile le amestecăm cu zahăr, adăugăm aromele, brânza și dovleacul scurs, zdrobit și răcit la temperatura camerei. Batem spuma din cele trei albușuri, o amestecăm cu restul ingredientelor. 
Întindem aluatul subțire, căptusim o formă de tartă pe care am uns-o în prealabil, împungem aluatul cu furculița. Îl introducem în cuptorul încins la 200 de grade, și îl coacem 15-20 de minute. 
Completăm apoi cu umplutura și coacem până la capăt încă 20 de minute . 
O tartă minunată , ideal de pregătit toamna , în vremea în care dovlecii de prăjitură sunt copți și dulci.
O alternativă la strudelul cu dovleac pe care îl iubim atât . 
Happy Halloween , dragii mei ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu