Sunt convinsa ca va va placea, de aceea ma grabesc sa v-o impartasesc.
O tava de tarta cu un diametru de 24-26 cm
cuptorul incalzit la 180 de grade
hartie de copt
pentru aluatul fraged cu care tapetam forma avem nevoie de :
- 200 g de faina
- 100 g de unt foarte rece
- un galbenus frecat cu 1-2 linguri de apa rece
- 50 g de zahar pudra
- cateva picaturi de esenta de vanilie
Taiem un cerc din hartia de copt si il plasam pe fundul tartei. im lipsa , puteti sa ungeti peretii si sa presarati faina .
intindem aluatul, captusim forma cu el si il lasam apoi ia in frigider pana pregatim umplutura.
2 oua
100 g de unt
100 g de zahar
140 g de migdale macinate
75 g de faina
8-10 caise sau piersici taiate felii
Amestecam ingredientele , fara fructe, desigur. Obtinem o crema consistenta pe care o intindem peste aluatul fraged in forma . Din loc in loc plasam fructele . coacem tarta 40-50 de minute la 180 de grade.
Dupa 30 de minute acoperim prajitura cu o folie de aluminiu ca sa nu fie prea inchisa la culoare la suprafata. Incercam cu un betisor, ce trebuie sa ramana curat daca s-a copt. O lasam sa se odihneasca in tava 10 minute. O pudram cu zahar si o putem servi si cu o lingurita de smantana groasa sau frisca.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu