Vremea sparanghelului alb a trecut, precum stiti , nu se mai recolteaza, in mod traditional , dupa 24 iunie. Dar sparanghel verde , proaspat, gasim tot anul.
Iata de ce , putem, intr-o zi de vara, sa gatim acest fel rapid si usor de realizat, fara carne, fara prea multe calorii.
Sa vedem :
Pentru patru portii :
- 2 legaturi de sparanghel
- 200 g de rosii cherry
- 2-3 linguri de parmezan proaspat ras
- ulei de masline
Incalzim cuptorul la 180 de grade. Taiem 2-3 cm din capetele tulpinitelor de sparanghel, numai bine partea lemnoasa. le spalam sub jet de apa si le zvantam. Le plasam intr-o tava de email sau o forma termorezistenta lunguiata. Taiem rosiile spalate in doua, le plasam intre tulpinile de parmezan , stropim cu ulei de masline, presaram parmezan si dam la cuptor cam 20-30 de minute pana cand se inmoaie si gratineaza sparanghelul si rosiile.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu