miercuri, 6 ianuarie 2016

Prăjitură de ciocolată suedeză (Kladdkaka)



                          

Mioara s-a mirat foarte ca am ajuns la 387 de rețete fără să publicăm această rețetă, pe care ea o face foarte des, care este așa de populară în Suedia încât circulă în spațiul virtual mai multe de variante. Vorbim de prăjitura lipicioasă de ciocolată, în suedeză Kladdkaka! Foarte simplu de realizat, dragii mei. Va amintiți, Mioara este maestra lucrurilor simple și bune! Ingrediente puține, delimitări clare, timp puțin si eficiență maximă ! Prajitura noastră este un exemplu. 

Pentru un tort rotund pentru 12 persoane : 

200 g de unt
600 de zahăr
6 linguri de cacao 

4 ouă

150 g  făină

1 pachet zahăr vanilat

Se încălzește cuptorul la 175 de grade.

Se topește untul (în cuptorul cu microunde), se adaugă zahărul, zahărul vanilat, cacaua, ouăle pe rând și făina, în aceasta ordine. Totul se amesteca cu lingură de lemn, nu se folosește robotul.

Se coace în cuptorul încălzit în prealabil timp de 20 de minute; prajitura trebuie sa fie inca moale, la atingere, atunci cand e scoasa din cuptor.
Se servește cu înghețată de vanilie sau frișcă și fructe de pădure.

Veți vedea, prăjitura asta creează dependență! Veți vrea să o repetați mereu, mereu! 

Decorația este din comerț și se potrivește ocaziei: am realizat rețeta de Revelion! 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu