duminică, 2 ianuarie 2022

Cream scones Downton Abbey

 


Marea surpriză a acestui Crăciun a fost un cadou al prietenei mele Michaela : o carte de rețete,  informații inedite  despre epocă,  despre când au apărut prăjiturele pe masa nobilimii, de când exista tradiția lui five o’clock  tee, și multe altele precum și fotografii foarte frumoase din serialul de mare succes Downton Abbey pe care eu l-am vizionat , să zic așa , dintr-o suflare, pe Netflix. 

Știu, vă place și vouă !


 O carte fermecătoare . Și apoi rețetele ! Dulci , sărate , pregătite de Mrs Patmore în fantastica bucătărie de jos unde cei de “sus “ rar se rătăceau … Dar nu vreau să vă spun prea multe , fugiți și cumpărați cartea !

Cu atât mai mult vă va interesa această rețetă, extrem de simplă , de altfel , acele scones pe care , ne place să credem , le gusta  Edith , Mary  sau contesa de Dowager , preferata noastră a tuturor . 

Am primit cartea in Ajun și a doua zi de dimineață am și încercat-o . Merge repede  reușește fără probleme, când s-a sculat familia aveam scones , de data asta, la mine, pe masa de dejun,, ignorând tradiția, la cafea ! 

  • 250 g de făină 
  • O lingură de praf de copt
  • O linguriță de zahăr plus o linguriță pentru glazură 
  • O jumătate de linguriță de sare 
  • ‘70 g de stafide
  • 200 de g de frișcă nebătută
  • Un albuș
  • Puțină apă 
Încălzim cuptorul la 220 de grade, apoi amestecăm componentele uscate, zahăr, sare, praf de copt și făină intr-un bol mare. Adăugăm stafidele apoi frișcă și frănântăm aluatul până se desprinde de pereții vasului . Întindem aluatul pe suprafața de lucru într-un dreptunghi de aproximativ 2 cm grosime . Tăiem apoi cu un pahar sau o altă formă cercuri de 6-7,5 cm diametru pe care le plasăm pe hârtie de copt într-o tavă de copt cu o distamță de aproximativ 5 cm între ele . Amestecăm albușul cu un puc de apă fără să îl batem cu adevărat . Ungem fiecare cerc de aluat și presărăm zahăr grobian . 

Coacem aceste scones timp de 12-15 minute , mai repede 15 minute , le lăsăm să se răcească la temperatura camerei și le servim imediat . 

Gem de portocale sau gelee de afine se potrivește de minune . Și ceai tare, bun, englezesc . 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu