Marea surpriză a acestui Crăciun a fost un cadou al prietenei mele Michaela : o carte de rețete, informații inedite despre epocă, despre când au apărut prăjiturele pe masa nobilimii, de când exista tradiția lui five o’clock tee, și multe altele precum și fotografii foarte frumoase din serialul de mare succes Downton Abbey pe care eu l-am vizionat , să zic așa , dintr-o suflare, pe Netflix.
Știu, vă place și vouă !
Cu atât mai mult vă va interesa această rețetă, extrem de simplă , de altfel , acele scones pe care , ne place să credem , le gusta Edith , Mary sau contesa de Dowager , preferata noastră a tuturor .
Am primit cartea in Ajun și a doua zi de dimineață am și încercat-o . Merge repede reușește fără probleme, când s-a sculat familia aveam scones , de data asta, la mine, pe masa de dejun,, ignorând tradiția, la cafea !
- 250 g de făină
- O lingură de praf de copt
- O linguriță de zahăr plus o linguriță pentru glazură
- O jumătate de linguriță de sare
- ‘70 g de stafide
- 200 de g de frișcă nebătută
- Un albuș
- Puțină apă
Coacem aceste scones timp de 12-15 minute , mai repede 15 minute , le lăsăm să se răcească la temperatura camerei și le servim imediat .
Gem de portocale sau gelee de afine se potrivește de minune . Și ceai tare, bun, englezesc .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu