vineri, 9 decembrie 2011

Fursecuri "Linzer Augen"


Linzer Augen este o prăjitură austriacă, foarte cunoscută, care se prepară şi la noi, în Banat. Are un diametru de 5-6 cm, se pregăteşte în tot timpul anului şi îşi trage numele de la oraşul Linz, locul ei de origine. În preajma Crăciunului se face această variantă, mini.
300 g     făină
200 g     unt
100 g     zahăr praf
1 pachet     zahăr praf
2                gălbenuşuri
100 g     migdale măcinate
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1/2 praf de scorţişoară
 o marmeladă acrişoară pentru umplutură
 zahăr praf pentru decor

Componentele de mai sus se amestecă şi se frământă într-un aluat omogen, care se pune la rece, 30-40 de minute. Se întinde o foaie subţire de 3-4 mm, pe o suprafaţă înfăinată, şi se decupează forme rotunde. La jumătate din cerculeţe, facem, în centru, 1, 2, 3 orificii, ca nişte ochi, prin care se va vedea gemul. Le coacem, până devin aurii, la 175 de grade, aproximativ10-12 minute. După ce s-au răcit puţin, pe cele cu orificii la presărăm cu zahăr, pe cele întregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacăze roşii, şi le lipim laolaltă. Le lăsăm să se usuce, 1-2 ore, şi le putem păstra până la Crăciun, la rece, în cutii bine închise, cu hârtie de copt între straturi.  Prevederea cu păstratul la rece...e relativă. Nu le punem în frigider...cămară nu avem.....eventual pe balcon, câtă vreme n-a sosit îngheţul...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu