Mioara a realizat aceste clătite sărate, pe care le-a umplut cu brânză proaspătă de capră și cu somon afumat. Le-a prezentat sub forma unui tort aperitiv, decorat cu somon şi cu icre de somon.
A folosit un pic de mărar, de piper și de chives, sau, cum am găsit eu în traducere, arpagic verde. Această plantă, ce seamănă la gust destul de bine cu ceapa verde, nu mi-a fost cunoscută în bucătăria tradițională românească. Acum o utilizez deseori, pentru aromatizarea sosurilor, a umpluturilor sau a brânzei proaspete. Sinceră să fiu, nu am cunostiința ce denumire s-a încetățenit, dar cred că voi stiți despre ce vorbesc.
Pentru un tort de clătite, care a săturat 6 persoane, Mioara a folosit :
2 ouă
100 g de făină
300 ml de lapte
o lingură de ulei
30 g de unt topit
sare
piper
Pentru umplutură:
250 g brânză proaspătă de capră
200 g somon afumat
O lingură de arpagic verde tocat
O lingură de mărar verde tocat
sare
piper
1-2 linguri de apă minerală
1-2 linguri de icre de somon pentru decor
Amestecăm ingredientele pentru clătite și frigem 8-10 clătite, depinde de mărimea tigăii, într-o tigaie antiadezivă, pe care am uns-o ușor cu ulei. Clătitele pot fi ceva mai groase.
Într-un bol omogenizăm brânza proaspătă cu apa minerală, ca să obținem o pastă spumoasă. Tăiem bucățele somonul, punem deoparte câteva felii de decor, restul îl adăugăm cu verdețurile mărunțite la crema de brânză. Sărăm, piperăm.
Ungem clătitele și le clădim în formă de tort.
Le decorăm cu somon și icre, dacă avem.
Puteți, de altfel, să folositi și brânză de vacă proaspătă.
Lăsați una-două ore la rece. Tăiați felii și serviţi pe un pat de salată.
Este, veți vedea, un fel sățios și de mare succes!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu