Veți fi cu sigurantă încântați de această rețetă de chec usor, dar zemos cu suc de portocale și lămâie. Este o retetă oferită pde Michaela, si realizata precum vedeti in această formă arătoasă de Guglhupf. Am incercat-o și eu, și nu pot decât să o recomand cu mare caldură !
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
2 lămâi
4 ouă
250 g de zahar
200 ml de suc de portocale
300 g de făină
un pachet de praf de copt
200 ml ulei
Opțional:
sucul de la o jumătate
200 g de zahăr praf
Încălzim cuptorul la 200 de grade, radem coaja de la o lămâie, stoarcem zeama de la amândouă. Batem cu un tel ouăle și zahărul pană obținem o cremă spumoasă, adaugam puțin câte puțin uleiul, apoi zeama de lămâie și sucul de portocale. Introducem ingredientele uscate: făina, praful de copt si coaja de lamaie. Ungem bine cu ulei sau cu unt o formă de chec sau ca în cazul nostru de kuglhupf, turmăm compoziția și coacem timp de 50-55 de minute la 200 de grade. Daca suprafața devine prea inchisă la culoare inainte de vreme, acoperim checul cu o bucată de folie de aluminiu.
il scoatem după ce s-a răcit un pic si il pudrăm cu zahar pudra. daca dorim putem, din zeama de la o jumatate de lămâie și zahărul praf să încropim o glazura pe care să o turnăm pe suprafața checului.
Vă doresc succes si poftă bună !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu