miercuri, 18 martie 2015

Pâine integrală cu iaurt

In seria rețetelor de pâine realizată cu automatul de copt pâine,  ( pentru mine, după mai mult de patru ani incă în actualitate) o rețetă gustoasă: pâine din făină de grâu integrală, cu iaurt.
Iaurtul dă un gust ușor acrișor, și o consistența mai păstoasă. 
Sper să vă placă cum ne-a plăcut nouă. Vă reamintesc cartea doamnei Mirjam Beile
 " Brotbacklust" . Cu nici o rețetă nu am dat greș ! 




Pentru o pâine de 750 de grame: 
Apă călduță 150g
Iaurt 150 g 
Făină de grâu integrală 250 g 
Făină de grâu albă tip 550 200 g
Sare 10 g
Zahăr 7,5 g
Drojdie uscată o lingurița și jumătate

Introducem ingredientele in strict în ordinea inșirării lor în cuva mașinii de pâine și pornim programul normal de 2 ore și 50 de minute. Vom scoate apoi o pâine crescută, cu o crustă bine definită , apetisantă si bine mirositoare, care va atrage cu siguranță în bucătărie ochi curioși ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu