Minestrone este o supă de legume groasă și concentrată cu ce avem prin casă...și continutul variază și în funcție de regiune și de sezon. Nu lipsește uleiul de măsline, slănina cu șuncă pancetta si parmezanul. În toate rețetele apare fasolea uscată alături de fasole verde dacă este sezon. Arjana a inlocuit-o cu năut. Bun și așa !
Ingrediente:
50 de g de fasole uscată fiartă sau în cazul nostru o conservă de 200 de g de năut
150 g de slănină cu șuncă
2 linguri ulei măsline,
1 ceapă,
2 morcovi,
2 cartofi,
2 tulpini ţelină,
2 căţei usturoi,
1 lingură pastă roşii concentrată sau două roșii coapte ,
3 l supă clară de vită sau apă
1 legătură verdeaţă ( pătrunjel verde)
¼ varză tăiată fin,
150 g paste (mai mărunte),
parmezan pt servit.
Se călește ceapa tocată, șunca tăiată fideluță, morcovii tăiați cubulețe, usturoiul și țelina, câteva minute, în ulei de măsline. Se pune pasta de roșii, sare, piper , se mai lasă încă 5 minute. Se adaugă supa clară sau apa și varza tăiată fideluță și se lasă la foc mic,
până fierbe varza. Pentru aromă introducem și verdeață ( pătrunjel verde) legată intr-un
snop. Punem năutul, turnăm apoi pastele și lăsam pe foc incă încă 10 – 15 minute, până fierb pastele. Se scoate verdeaţa, se asezonează şi se serveşte cu parmezan ras. Putem presăra și un pic de busuioc mărunțit.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu