marți, 25 august 2015

Minestrone a la Toscana




Cred că și voua vi se întâmplă așa. După concediu, ca să mai ramâneți un pic în aceeași atmosferă, gătiți rețete pe care le-ați întâlnit pe acolo. În apropierea casei noastre de vacanță din Toscana era un magazin universal foarte bine garnisit, Esselunga . Ne plăcea să mergem acolo,  produsele italienești ni s-au părut  pline de savoare, și unul din lucrurile care le-am găsit în toate variantele posibile, au fost legume pentru minestrone. Gata mărunțite sau nu, congelate sau proaspete...tot italianul gătește minestrone ! 

Minestrone este o supă de legume groasă și concentrată cu ce avem prin casă...și continutul  variază și în funcție de regiune și de sezon. Nu lipsește uleiul de măsline, slănina cu șuncă pancetta si parmezanul. În toate rețetele apare fasolea uscată alături de fasole verde dacă este sezon. Arjana a inlocuit-o cu năut. Bun și așa ! 
Iată rețeta pe care a gătit-o Arjana : 
Ingrediente:
50 de g de fasole uscată fiartă sau în cazul nostru o conservă de 200 de g de năut
150 g de slănină cu șuncă 
2 linguri ulei măsline,
1 ceapă,
2 morcovi,
2 cartofi,
2 tulpini ţelină,
2 căţei usturoi,
1 lingură pastă roşii concentrată sau două roșii coapte ,
3 l supă clară de vită sau apă 
1 legătură verdeaţă ( pătrunjel verde) 
¼ varză tăiată fin,
150 g paste (mai mărunte),
parmezan pt servit.
Se călește  ceapa tocată, șunca tăiată fideluță, morcovii tăiați cubulețe, usturoiul și țelina, câteva minute, în ulei de măsline. Se pune pasta de roșii, sare, piper , se mai lasă încă 5 minute. Se adaugă  supa clară sau apa  și varza tăiată fideluță și se lasă la foc mic, 
până fierbe varza. Pentru aromă introducem și verdeață ( pătrunjel verde) legată intr-un 
snop.  Punem năutul, turnăm apoi pastele și lăsam pe foc incă  încă 10 – 15 minute, până fierb pastele. Se scoate verdeaţa, se asezonează şi se serveşte cu parmezan ras.  Putem presăra și un pic de busuioc mărunțit.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu