duminică, 16 august 2015

Chec cu iaurt



 Pentru azi o rețetă de chec. Voi stiți punctul meu de vedere : dați copiilor produse realizate de voi, fără aditivi, proaspete, cu ingrediente de calitate ! 
O felie de chec lângă cacaua de dimineață , ce poate fi mai bun? 
Michaela are două fetițe adorabile. Ea aplică acest principiu. Produse realizate în casă, pentru binele copiilor. Aceasta este rețeta ei : 

O ceașcă ( sau cană) de iaurt cam 250 g 
Aceeași cană  de zahăr
3/4 de cană de ulei neutru ( floarea soarelui sau rapiță) 
2 căni de făină 
4 ouă
Un pachețelde zahăr vanilat
Un pachețel de praf de copt

Despărțim ouăle, batem albusurile o spumă tare, amestecăm gălbenușurile cu iaurtul, zahărul, zahărul vanilat și turnăm incetișor uleiul. Cernem făina, o amestecăm cu praful de copt și o adăugăm incetisor la compoziția fluidă. Incorporăm cu grijă și spuma. Pregătim o formă de chec, o ingem cu unt sau margarină, presărăm un pic de pesmet sau de făină, turmăm compoziția si coacem cam o oră la 150 de grade în cuptorul preîncălzit. Facem testul cu scobitoarea care trebuie să rămână curată după ce o infigem în checul nostru. 
Michaela a pregătit din 3-4 linguri de zahăr praf și sucul de la o jumătate de lămâie și o glazură de lămâie. Delicios ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu