sâmbătă, 19 martie 2016

New York Cheese cake super cremos



                                              

                                                               

 Rețeta de azi este un debut al prietenei mele Carmen în bucătăria lui Gușuliță ! O rețetă pe cât de simplă pe atât de bună și populară . Carmen s-a inspirat din portalul chefkoch.de de care de altfel, am mai vorbit. 

Vă invit să încercăm ! 


Ca bază de tort : 
200 g de biscuiți simpli 
100 g de unt 
Cremă : 
200 g de zahăr
3 linguri de amidon 
600 g de brânză proaspătă de vacă tip Philadelphia 
200 g de brânză slabă tip Quark
Un ou
150 g de smântână dulce
Două linguri de zeamă de lămâie
O linguriță de coajă de lămâie rasă
Pentru glazură :
250 g de smântână groasă
Două linguri de zahăr 
O linguriță de zeamă de lămâie


Topim umtul, sfărâmăm biscuiții, îi amestecăm cu untul topit si cu acest amestec tapetăm o formă de tort . Coacem 5-10  minute la 175 de grade. Amestecăm ingredientele de cremă ușor, amidonul, cele două tipuri de brânză , ouăle , zahărul,  le turmăm peste blatul nostru răcit, și mai coacem 45 de minute. Când tortul este copt, ușor auriu, îl scoatem, îl ungem cu smântâna pregătită cu zahar si lămâie și mai coacem  5 minute. Decorăm , dacă dorim,  cu fructe. 

Un tort cremos și foarte gustos , ușor de realizat , dragii mei. 


                                 

    
Un debut de mare scucces al prietenei noastre Carmen! Bun venit în bucătăria lui Gușuliță ! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu