E timpul lor, al vișinelor !
O minune este ștrudelul cu vișine , dar și această prajitură simplă și rapidă este foarte bună!
Pentru 15 bucăți :
140 g de zahăr
140 g de unt
Două ouă intregi
Două gălbenușe
150 g de faină
Zeama de la o lămâie
O linguriță de coajă de lămâie
O linguriță de praf de copt
500 g de vișine
Spălăm și desâmburăm vișinele . Le lăsăm să se scurgă într-o sită . Între timp frecăm untul cu zahăr până capătă o consistență spumoasă, adăugăm unul câte unul ouăle, amestecăm și dăm prin sită făina și praful de copt, amestecăm totul, inclusiv zeama șI coaja de lămâie, intindem compiziți într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Plasam la distanțe egale visinele și coacem la 170 degrade 45 de minute.
Presărăm cu zahăr pudră prăjitura încă caldă.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu