De obicei se face cu afumătură, șuncă sau cârnați, sau măcar un pic de slăninuță. Si se pretează toamna și iarna, păi da, veți zice, după recolta de cartofi...dintre ierburi, cel mai bine se i se potrivește tarhonul. Dar și mărarul sau leușteanul...
Eu am ales a face o ciorbă cu carne de porc, cam 300 g de ceafă de porc, (tot așa de bine merge și o bucată de pulpă.) Si am ales ca verdeață a da aromă leușteanul.
Am servit-o cu smântână și pâine integrală .
Pentru patru persoane :
500 g de cartofi
300 g de carne de porc
Un morcov
O bucățică de țelină
O ceapă
Un ardei
O roșie
O lingură de leuștean tocat
Sare
Smântână după gust
Două linguri de oțet de vin
Am spălat carnea, am tăiat-o bucățele de 1 cm si am pus-o la fiert in 1,5 l de apă. Am curățat zarzavatul. Am cojit cartofii i-am tăiat bucățele. Am spumat zeama de carne, am adăugat ceapa, morcovul și bucata de țelină. Când zarzavaturile s-au fiert pe jumătate am adăugat cartofii, apoi ardeul tăiat mărunt și roșia. Am lăsat cam jumătate oră , am verificat să fie fiarta carnea precum și cartofii . Am scos zarzavaturile, am acrit ciorba cu oțet și am presărat leușteanul tocat. Am acoperit cu un capac și am lăsat să se intrepăturndă aromele.
Am servit supa fierbinte, cu smântână !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu