joi, 14 septembrie 2017

Tartă cu brânză de capră

                                     


Dati-mi voie, o nouă rețetă, gustoasă și foarte reușită, ieșită din bucătăria lui Gușuliță, realizată fiind de Michaela și Stefan. Sau parcă numai de Stefan ? 
Oricum ar fi , vă recomand cu mare căldură să o încercați ! 

Iată : 
Pentru aluat : 
125 g de făină
Un praf de sare
60 ml de ulei de măsline 
4 linguri de apă de la gheață 
Pentru umplutură : 
3 cepe de tip arpagic 
Un cățel de usturoi
O linguriță de cibru proaspăt tocat 
O linguriță de rozmarin proaspăt tocat 
125 g de brânză de capră
100 g de ricotta 
15 măsline fără sâmburi 
Sare 
Piper
60 ml de smântână 
Un ou 

Formăm o moviliță din făina cu sare, formam in mijloc o adâncitură în care turnăm uleiul de măsline, frământăm un aluat din afară spre înăuntru, adăugând și apa. Îl învelim în folie și îl lăsăm să se odihnească la frigider 40 de minute. Intre timp curățăm și mărunțim ceapa și usturioul, pregătim mirodeniiel, brănza și măslinele. 
Călim în ulei timp de cinci minute ceapa și usturoiul fără să le ardem. Le amestecăm cu brânza de capră, ricotta, cimbru , rozmarinul și măslinele. Dregem cu sare ßi piper. 
Întindem aluatul rotund cât să intreacă o formă rotundă de 24 de cm, îl plasăm în formă de tartä unsä . Ridicäm aluatul pe margine 2 cm. Umplem cu amestecul de brânză ßi mäsline. 
Batem oul cu smântâna ßi turnăm amestecul peste brânză. 
Coacem in cuptorul preincälzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute. 
Tarta se poate servi fierbinte cäldua sau rece ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu