marți, 7 noiembrie 2017

Dovleac la cuptor ( aperitiv)




Daca ne gandim la dovleac la cuptor, ne gandim la ceva dulce, nu ? Felii de dovleac, zahar pudra, la cuptor , gata desertul. bun in lungi dupa mese si seri de iarna..

de data asta va ofer o reteta rapida, ca aperitiv. 
Pe mine m-a cucerit ! 
Sa vedem...
O jumatate de dovleac, sau mai bine zis cam 500 de grame. 
50 g de parmezan
sare 
seminte de fenicol sau de chimion macinate 
o lingura de ulei de masline 
Curatam si taiem bucatele de 1 cm dovleacul. daca aveti dovleac tip Hokkaido , nu e necesar sa il curatati de coaja.
Plasam bucatelele pe o tava de copt, presaram sare, chimion sau alte mirodenii, stropim cu ulei de masline si mai presaram parmezan in feliute subtiri. 
Dam la cuptorul pe care l-am preincalzit la 175 de grade. In cel mlt 15 minute e gata ! 
Un aperitv inedit, potrivit cu anotimpul, usor de realizat, de efect si delicios ! 
Mai aveti intrebari, doamnelor si domnilor ? 
Va doresc pofta buna ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu